Det kom som noget af en overraskelse, da Susanne Bier i nat kunne tage imod Golden Globe-prisen for Bedste udenlandske film for “Hævnen”.

Favoritten i kategorien var Alejandro González Iñárritus spanske film “Biutiful” med Javier Bardem i hovedrollen, som altså måtte se sig overgået af Bier.

Dermed ser danskerens Oscar-chancer særdeles gunstige ud, idet Golden Globe-priserne, der uddeles af Hollywoods udenlandske presse, ofte kan give et fingerpeg om, hvilke film der løber med Oscar-nomineringerne. Nomineringerne offentliggøres 25. januar.

The Social Network” vandt i kategorien Bedste film – Drama og slog dermed “Inception”, “The Fighter”, “Black Swan” og “Kongens store tale”. Samtidig løb David Fincher med prisen for bedste instruktør for “The Social Network”.

The Kids Are All Right” vandt for Bedste film – Komedie eller musical, og “Toy Story 3” vandt for Bedste animationsfilm.

Colin Firth vandt for Bedste skuespiller i et drama for “Kongens store tale” og Natalie Portman fik prisen for Bedste skuespillerinde for “Black Swan”.

Bedste birolleskuespiller og birolleskuespillerinde i et drama blev hhv. Christian Bale og Melissa Leo – som begge vandt for “The Fighter”.

Hele listen over vindere kan ses hos IMDb.

Læs Filmz’ anmeldelse af “Hævnen”.


Vis kommentarer (85)
Gravatar

#1 Lord Beef Jerky 9 år siden

The Social Network vinder jo stort set alt! Det tyder fortsat på, at den også tager Oscaren. Udover det har jeg ikke set Hævnen, men det er sgu meget flot klaret... må hellere få den set inden længe.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#2 MOVIE1000 9 år siden

Stort tillykke, jeg må også hellere se at få fingeren ud af næsen og få mig taget sammen til at se den :)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#3 Lady Arwen 9 år siden

Ja tillykke til Susanne Bier! Er også superglad for at Colin Firth vandt, glæder mig rigtig meget til at se the King's Speech! Og så glæder jeg mig nu også over at Chris Colfer fra Glee vandt!
Doctor Who <3
Gravatar

#4 Sweetiebellefan 9 år siden

Tillykke Bier og Toy Story 3!
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#5 filmz_vs 9 år siden

Også stort tillykke herfra - godt gået.
Har set filmen ved premieren, uden at jeg tænkte på den som en mulig kandidat til Golden Globe eller Oscar. Kan heller ikke helt se hvad der er så godt ved The Social Network - men det er nok mig der ikke er mainstram.
Gravatar

#6 elwood 9 år siden

J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#7 Buck Rogers 9 år siden

Jf. nyheden den anden dag om korruption i forbindelse med Golden Globes venter jeg spændt på nyheden om, at Ålen har bestukket dommerpanelet med guldure og en cameo i den nye von Trier-film ;)

Jeg var hæderligt underholdt af Hævnen, men hvis det virkelig skulle være årets bedste, ikke-engelsksprogede film, har det pænt sagt ikke været det mest mindeværdige år i filmhistorien.
"Now, what can a man do with his clothes off for twenty minutes?"
Gravatar

#8 Moog 9 år siden

Gravatar

#9 filmkorn.dk 9 år siden

Hmm, meget overraskende. Synes Hævnen er en overkonstrueret sag, der aldrig rigtigt bider sig fast.

The Social Network. Tja, nogenlunde film, men så heller ikke mere.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#10 Twister 9 år siden

Buck Rogers (7) skrev:
Jeg var hæderligt underholdt af Hævnen, men hvis det virkelig skulle være årets bedste, ikke-engelsksprogede film, har det pænt sagt ikke været det mest mindeværdige år i filmhistorien.


Enig. jeg synes Hævnen var en aldeles udmærket film (min rating: 7/10), men jeg havde ikke troet den havde rent med en Golden Globe. Men det er jo kun positivt for dansk film og ikke mindst for Bier selv og alle der har været involveret i filmen selvfølgelig, så stort tillykke til dem :)
“I should say that I was a visual person. I experience with my eyes and never, or rarely, with my ears...to my constant regret.” - Fritz Lang

Skriv ny kommentar: