Jason Reitmans nye film “Up in the Air” blev af det amerikanske National Board of Review tildelt prisen for Bedste film 2009. Filmen blev derudover hyldet for manuskriptet og George Clooney og Anna Kendricks skuespilpræstationer.

National Board of Review kårer foruden årets bedste film en liste over de ti, der følger den. Her blev Lone Scherfigs “An Education” kåret sammen med “500 Days of Summer”, “The Hurt Locker”, “Inglourious Basterds”, “Invictus”, “The Messenger”, “A Serious Man”, “Star Trek”, “Op” og “Where the Wild Things Are”.

Prisen for bedste instruktør gik til Clint Eastwood for “Invictus”, hvorfra Morgan Freeman også tog en pris med sig i form af en uafgjort mellem ham og Clooney i kategorien bedste mandlige hovedrolle.


Carey Mulligan og Woody Harrelson fik priser for deres respektive arbejde i “An Education” og “The Messenger”, mens hele ensemblet på “Det’ indviklet” fik en samlet hyldest.

Coen-brødrene fik prisen for bedste originale manuskript, og Duncan Jones og Marc Webb delte æren som bedste debutinstruktør for hhv. “Moon” og “500 Days of Summer”.

Bedste udenlandske film blev “Un Prophéte”, bedste animerede film blev “Op”, og bedste dokumentar blev “The Cove”.

Værd at bemærke med danske øjne er også, at “Burma VJ” blev nævnt blandt de fem bedste i dokumetarkategorien.

Den komplette liste over ærestildelinger kan læses her.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 tiany 12 år siden

Meget interessant - jeg er virkelig spændt på "Up in the air", det virker til at Reitmann og Clooney har gjort et godt stykke arbejde.

Med hensyn til resten af filmene blive det meget interessant hvis de skal stå som indikatorer for den kommende Oscar-uddeling. Kan læse i artiklen at man undre sig over “Precious” ikke er en af de nævnte og med den omtale filmen har fået, kan man vel egentlig give dem ret.
Valar morghulis
Gravatar

#2 tranberg 12 år siden

And the race begins again...
Empires nyeste udgave byder på en spændende buzz af de film og præstationer, de forventer bliver hyldet ved 82nd oscar; her i blandt er Up in the Air med Clooney meget omtalt, og blandt andet kaldt "hans karrieres rolle".
Spændende, spændende.

Det bliver en rigtig interessant pulje i år!
The end is closest to the beginning
Gravatar

#3 filmz-jonasgr 12 år siden

Ja året startede skidt, men det ser ud til at der er kommet mere kvalitet her i andet halvår.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#4 MMB 12 år siden

Jeg ser stadig meget frem til Invictus, men det ser da ud til, at Up In the Air også skal ses.

#3

Sådan er det jo stort set altid.
Gravatar

#5 filmz-jonasgr 12 år siden

#4 Tja tjo. De store oscarsatsninger kommer selvfølgelig altid til sidst og umiddelbart var der ikke ligefrem en masse at se frem til, men der nogle små produktioner som ser ud til at gøre det godt. Først på året har der dog været meget lidt. Der var Star Trek som var fin underholdning og så var der Sin Nombre som var fantastisk. Ellers har der storset ingenting været.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#6 filmz-jonasgr 12 år siden

I øvrigt værd at bemærke at J.K. Simmons naturligvis også er med.

#2 Peter Travers har også kaldt det for Clooneys bedste præstation og i øvrigt rost hele castet og filmen.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#7 cansi 12 år siden

Jeg var meget overrasket over at se "Precious" ikke er på listen. Men er så tilgengæld glad for at både "Moon" og "District 9" er på listen over "Top 10 Indie"
Der har i de seneste uger været en masse oscar buzz omkring Woody Harrelson i "The Messenger" Og ud for traileren glæder jeg mig også en del til filmen.

Yay for Star Trek og Up :)
Man skal huske at Avatar ikke er blevet vist til anmelderne endnu i USA så det er lidt forståeligt hvorfor den ikke er repræsenteret men at Nine ikke er der er en overraskelse. Jeg læste godt at den havde fået overmiddel anmeldelser men at hele tre indie film som An Education, 500 days... og The Messenger er på listen i stedet for Nine er en stor overraskelse :) Jeg er sikker på at Nine nok skal blive vel repræsenteret her til Golden Globe nomineringerne næste uge, men det bliver spændende om den også bliver udelukket fra Oscar.

Seriøst hvad sker der lige for Clint ? Sidste år overraskende vinder af bedste hovedrolle for Gran Torino og i år tager han bedste instruktør foran Kathryn Bigelow ?

Oscar bliver virkelig spændende i år :)
Gravatar

#8 TheEnd 12 år siden

uafgjort mellem Freeman og Clooney, hehe. Kunne godt tænke mig at se lignende situation ved Oscar uddelingen :P
A bottle! Don't bother.
Gravatar

#9 the_paki_don 12 år siden

Up in the Air er jo lige kommet ud i dag... Så må den afstemning have foregået MEGET hurtigt! :)
Gravatar

#10 filmz-jonasgr 12 år siden

Filmene bliver ofte screenet for de forskellige komiteer før de bliver vist for offentligheden.

Up in the Air blev så vidt jeg kan huske allerede vist under dette års Toronto Festival.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"

Skriv ny kommentar: